T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
BALIKESİR / GÖNEN - Sarıköy Ortaokulu

UZUN SOLUKLU MARATON

Bir köy okulunun akademik diriliş projesi.

2022-2023 eğitim-öğretim yılında okulumuzda göreve başlayan bilişim teknolojileri öğretmenimiz Cüneyt Polat tamamen gönüllü olarak okul başarısını artırmak amacıyla yine gönüllü ve istekli öğrencilerden oluşan "MARATON" adında bir grup oluşturmuştur.

Maraton grubu ile 3 yıllık bir planlama yapan öğretmenimiz öğrenci grubunun ismi ve projenin süresinin uzunluğundan esinlenerek uzun soluklu maraton projesine ya da geçirmiştir.

6. sınıflardan 6 öğrenci ile 6 dönemlik  hedef açık olarak konuşulmuş ve grup kuraları net bir şekilde öğrencileri izah edilmiştir. Öğrencilerin hazır bulunuşluk düzeylerine uygun ders çalışma programları hazırlanmış takip çizelgeleri ile birlikte öğrencilere dağıtılmıştır.

Öğrenci velilerini evlerinde ziyaret eden öğretmenimiz sürecin sağlıklı isteyebilmesi için velilerle düzenli toplantılar planlamıştır.

Öğrencilerin akademik başarısı kadro sosyal ve kültürel gelişimlerini de hedefleyen öğretmenimiz okul idaremiz ve çevre esnaflarıyla yoğun işbirliği süreci başlatmıştır. Maraton ekibi kısa vadeli hedeflerini gerçekleştirdiğinde çalışmalarını destekleyici gezi ,sinema ,piknik, tiyatro ,yemek gibi etkinlikler ile çalışmaları ödüllendirilmiştir.

Ayrıca bölgesel deneme sınavlarında başarı gösteren öğrenciler sponsor esnaflar tarafından desteklenmiş ve ödüllendirilmiştir.

Okulumuzda yaklaşık bir buçuk yıldır devam eden projenin faydaları şimdiden görülmeye başlanmıştır. 

Maraton ekibinden öğrencilerin bir kısmı bursluluk sınavını kazanırken öğrencilerimizin akademik başarısı hissedilir oranda artmıştır. Öğrencilerin okula daha severek geldiği ve daha motive oldu görülmüştür.

Okul iklimine de ciddi faydaları olan projenin diğer öğretmenlerimizi de benzer projeler yapmaya motive ettiği görülmüş. 

 

"UZUN SOLUKLUMARATON" PROJESİNİN BAŞARIYLA SONUÇLANMASI DİLİYOR VE ÖĞRETMENİMİZE GÖSTERMİŞ OLDUĞU EMEKTEN DOLAYI ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUZ.

29-01-202431-01-202431-01-202431-01-202431-01-202431-01-2024

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 31.01.2024 - Güncelleme: 31.01.2024 07:12 - Görüntülenme: 17
  Beğen | 0  kişi beğendi